Make Text BiggerMake Text SmallerReset Text Size 
Βιβλιογραφικές Βάσεις Εκτύπωση E-mail

book_tpJSTOR

Προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης σαρωμένων σελίδων και τευχών περιοδικών που έχουν εκδοθεί, καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Συγκεκριμένα παρέχουμε πρόσβαση στις συλλογές Arts & Sciences I, II, III. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα συλλογή του JSTOR πατήστε εδώ.

book_tpL ANNEE PHILOLOGIQUE

Η βάση διαθέτει 600,000 βιβλιογραφικές εγγραφές για τα χρόνια 1949-2004 σχετικά με τις Κλασικές επιστήμες.

book_tpΓραμματεία Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων (Thesaurus Linguae Graecae)

Παρέχει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο 12000 Ελληνικών κειμένων και 3700 Ελλήνων συγγραφέων, χρονολογούμενα από τον Όμηρο εώς το 1453 μ.Χ. ((Η βάση διατίθεται στο Πανεπιστήμιο μέσω του Συνδέσμου Heal Link)

book_tpΑΡΓΩ: Περιβάλλον πρόσβασης πηγών πληροφόρησης

Παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε βιβλιογραφικές πηγές πληροφοριών που διατίθενται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

book_tpΖέφυρος

Ο Ζέφυρος είναι μια πύλη πρόσβασης για τον εντοπισμό των διαθέσιμων βιβλίων, περιοδικών και άλλου υλικού στους καταλόγους τών Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Ο Ζέφυρος δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Τεχνολογιών και Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βασικός άξονας κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του ήταν να αποτελέσει ένα ομοιογενές περιβάλλον για την αναζήτηση και ανάκτηση βιβλιογραφικών πληροφοριών από βάσεις δεδομένων των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Παράλληλα δόθηκε βαρύτητα στην ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, όπως δυνατότητα δημιουργίας προσωπικής σελίδας για αποθήκευση αναζητήσεων και εγγραφών κ.α.

 
ΕΠΕΑΕΚ    Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών